Al onze docenten studeren aan of zijn alumni van de opleiding Docent Dans in Amsterdam. Origin Dance Studio bied ruimte voor deze docenten om te kunnen groeien en in contact te komen met dansliefhebbers. Onze docenten hebben kennis over wat welke leeftijdsgroep nodig heeft om optimaal te kunnen ontwikkelen. We delen de liefde voor het doceren. De lessen zijn een mix van gezelligheid, samenwerken, uitdaging en leuke muziek. Lees verder over onze visie onderaan de pagina. Je bent bij ons altijd welkom een gratis proefles mee te komen doen. Meld je aan via het formulier hieronder en kom gezellig langs!

Onze docenten

Sabine Rietdijk

Sabine is 19 jaar en zit in haar derde jaar van de opleiding Docent Dans aan de Academie voor Theater en Dans. Op vroege leeftijd is ze begonnen met dans en heeft toen lange tijd op een dansschooltje gezeten. Daarna is zij gedurende haar middelbare school de vooropleiding 5 o'clock class in Amsterdam gaan doen. Na het behalen van haar diploma is zij begonnen aan de hbo-opleiding Docent Dans. Lesgeef ervaring (aan verschillende leeftijdsgroepen) heeft ze gekregen van vele stages en het geven van inval lessen op en rondom school.

Onze visie

Wij zijn er voor iedereen. In je vrije tijd willen dansen of de danswereld in gaan, dan kan je bij ons terecht. Wij helpen verschillende leeftijdsgroepen in hun ontwikkeling. Binnen onze lessen bestaan er doorstroom mogelijkheden naar oudere groepen.


Waarom dans zo goed is voor kinderen

De combinatie van dans en muziek heeft een positieve werking op zowel de sociale ontwikkeling als het zelfvertrouwen. Het samenwerkingsvermogen wordt verbeterd door het contact onderling. Dans zorgt ook voor een verbeterde lichaamscontrole, coördinatie en kracht. Daarnaast heeft fysieke activiteit een positief effect op het geheugen en de concentratie. Dans brengt naast fysieke activiteit ook creativiteit, wat van pas komt op school en later in het werkveld. Maar bovenal, dansen is vooral heel leuk!